Ποδήλατο γυμναστικής, πως να επιλέξω; - Συμβουλές αγορών Buyeasy

Το ποδήλατο γυμναστικής είναι ένα όργανο γυμναστικής που προσομοιώνει στο κλειστό περιβάλλον του σπιτιού σας την ποδηλασία. Η ποδηλασία είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική δραστηριότητα οξυγόνωσης και ενεργοποίησης του κυκλοφορικού συστήματος. Βοηθάει ιδιαίτερα στην αύξηση της αντοχής και της ζωτικότητας και βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και του καρδιαγγειακού συστήματος.Τι πρέπει να προσέξω επιλέγοντας ποδήλατο γυμναστικής;Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα ποδηλάτων γυμναστικής και brand με παρόμοια ή διαφορετικά χαρακτηριστικά και σεις θα πρέπει μέσα από αυτά να επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε εν συντομία τα σημεία που πρέπει να προσέξετε και θεωρούνται ιδανικά.

Στόχος σας λοιπόν είναι να εντοπίσετε το ποδήλατο γυμναστικής που συμπληρώνει τα περισσότερα από τα ιδανικά χαρακτηριστικά στην αξία των χρημάτων που έχετε προγραμματίσει να δαπανήσετε για την συγκεκριμένη αγορά.1. Μαγνητική πέδηση. Στα ποδήλατα γυμναστικής καθώς ασκούμαστε, περιστρέφουμε τα πεντάλ δηλαδή, θέτουμε σε κίνηση έναν τροχό κάποιου βάρους (kg). Εκεί επεμβαίνει κάποιο σύστημα πέδησης που επιβραδύνει τον τροχό ώστε να παρέχεται η απαραίτητη αντίσταση. Συνήθως μεσολαβεί και κάποιος ρυθμιστής για να επιτρέπει και την διακύμανση της, μείωση ή αύξηση. Υπάρχουν διάφορα συστήματα πέδησης, με τακάκια, με ιμάντα και με μαγνήτη. Ο ιδανικότερος είναι με μαγνήτη διότι ασκεί την πέδηση στον τροχό από απόσταση και δεν έρχεται σε επαφή με τον τροχό. Σαν αποτέλεσμα έχει, αθόρυβη λειτουργία, ομαλή και απρόσκοπτη κίνηση των πεντάλ, μειωμένες έως ασήμαντες φθορές.
Το ιδανικότερο λοιπόν θα ήταν να προτιμήσετε ένα ποδήλατο γυμναστικής που να διαθέτει μαγνητική πέδηση ή μαγνητική αντίσταση, ανάλογα με το πώς το περιγράφει κάθε εταιρία.2. Βάρος τροχού. Το βάρος του τροχού παίζει σημαντικότατο ρόλο στην αίσθηση και την εκτέλεση της άσκησης στο ποδήλατο γυμναστικής που θα επιλέξετε. Το ιδανικότερο είναι το βάρος του τροχού να είναι όσο μεγαλύτερο γίνεται. Ο τροχός του ποδηλάτου γυμναστικής, όταν διαθέτει μεγάλο βάρος, μέσω της ροπής αδράνειας προσφέρει απρόσκοπτη κίνηση των πεντάλ, σημαντική παράμετρο για την σωστή και ξεκούραστη προπόνηση και επίσης προσφέρει μεγάλο εύρος αντίστασης, στοιχείο το οποίο συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματική άσκηση μέσω του παραγόμενου έργου.3. Ρύθμιση τιμονιού και σέλας. Το ποδήλατο γυμναστικής που θα επιλέξετε θα πρέπει να διαθέτει ρυθμίσεις στη σέλα τόσο ως προς το ύψος αλλά και οριζόντια όπου σε συνδυασμό με την ρύθμιση στο τιμόνι να προσαρμοστείτε απόλυτα επάνω στο ποδήλατο, όποιο σωματότυπο και να διαθέτετε. Η σωστή στάση άσκησης και προσαρμογή του σώματος πάνω στο ποδήλατο γυμναστικής είναι βασικός κανόνας για την σωστή και ασφαλή προπόνηση.4. Καθιστό ή όρθιο. Ο συνήθης τύπος των ποδηλάτων γυμναστικής είναι το όρθιο. Αν σας ενδιαφέρει πέρα από την κλασσική προπόνηση να περάσετε και σε άλλο επίπεδο δυναμικής προπόνησης, τότε το όρθιο ποδήλατο είναι μονόδρομος για εσάς. Με σύμμαχο τις ρυθμίσεις σε τιμόνι και σέλα (εφόσον υπάρχουν) θα βρείτε την κατάλληλη θέση και στάση του σώματος σας για να απολαύσετε πολλές ώρες προπόνησης.

Αν πάλι σας ενδιαφέρει η εύκολη ανάβαση στο ποδήλατο γυμναστικής, η καλή στήριξη της πλάτης ή υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη πχ. λόγω ηλικίας, τότε το καταλληλότερο ποδήλατο για εσάς θεωρείτε το καθιστό. Όπως προαναφέραμε προσφέρει εύκολη ανάβαση λόγω χαμηλού ύψους και των πλαϊνών χειρολαβών που διαθέτουν σχεδόν όλα τα καθιστά ποδήλατα. Επίσης η μεγάλη πλάτη του καθίσματος προσφέρει πάρα πολύ καλή στήριξη στη μέση σας όπου με τον τρόπο αυτό την προστατεύεται κατά την διάρκεια της προπόνησης.5. Βάρος χρήστη. Τα ποδήλατα γυμναστικής είναι από τους τύπους των οργάνων γυμναστικής που αναλογικά δέχονται τις λιγότερες καταπονήσεις από το βάρος του χρήστη σε σύγκριση με άλλα όργανα γυμναστικής Για αυτό το λόγο τα περισσότερα δίνουν μεγάλο περιθώριο βάρος χρήστη, οπότε αυτό το σημείο θα σας απασχολήσει λιγότερο.6. Κόστος ποδηλάτου γυμναστικής. Το ποδήλατο γυμναστικής θεωρείτε από τα πιο οικονομικά όργανα γυμναστικής. Παρατά αυτά ένα ολοκληρωμένο από κάθε άποψη ποδήλατο γυμναστικής κοστίζει αρκετά χρήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσετε και την τακτική, το ακριβότερο είναι και το καλύτερο. Ο σωστός ή ο ιδανικός καλύτερα τρόπος είναι να μετρήσετε την οικονομική σας δυνατότητα και να καταλήξετε στο χρηματικό ποσό που είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε.

Στη συνέχεια επιλέξτε κάποια μοντέλα στην χρηματική αξία που έχετε ορίσει και μέσα σε αυτά προσπαθήστε να βρείτε ένα ποδήλατο γυμναστικής που να καλύπτει όσο το δυνατόν τα περισσότερα από τα παραπάνω ιδανικά σημεία συνυπολογίζοντας και τις αυξανόμενες προπονητικές σας ανάγκες. Καλή σας αγορά!Εμείς εδώ στο www.buyeasy.gr είμαστε στην διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε για την σωστή σας επιλογή. Καλέστε μας!
 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.