Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το διάδρομο γυμναστικής που απέκτησες σε 4 παραγράφους. - Συμβουλές αγορών Buyeasy

    1.Έχει σημασία η ιπποδύναμη του κινητήρα σε ένα διάδρομο τρεξίματος;

 

Η ιπποδύναμη του κινητήρα ενός διαδρόμου γυμναστικής παίζει σημαντικό ρόλο για την καλή του απόδοση και την αξιοπιστία. Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η ποιότητα κατασκευής του κινητήρα και για να διασφαλίσουμε την μακρόχρονη λειτουργία του πρέπει να δώσουμε βάρος και στα δύο αυτά σημεία κατά την στιγμή της επιλογής μας.

 

    2. Ποια η διαφορά των κινητήρων AC με των DC;

 

Η διαφορά είναι στην πηγή τροφοδοσίας τους, οι μεν με εναλλασσόμενο ρεύμα και οι δε με συνεχές.

Οι κινητήρες AC τροφοδοτούνται με εναλλασσόμενο ρεύμα και ελέγχεται από ηλεκτρονικό κύκλωμα και πρόγραμμα (inverter).

Οι κινητήρες DC τροφοδοτούνται με συνεχές ρεύμα, ελεγχόμενο από ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές.

Οι κινητήρες AC είναι πιο ισχυροί, έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θέλουν πολύ λιγότερη συντήρηση. Το μείον τους είναι το υψηλό κόστος.

 

    3. Έχει σημασία το βάρος του χρήστη για την επιλογή ενός διαδρόμου τρεξίματος;

 

Η σωστή αντιστοίχηση βάρους χρήστη με τις ικανότητες του διαδρόμου αποτελεί το Α και το Ω για την σωστή επιλογή ενός διαδρόμου γυμναστικής. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η διάρκεια λειτουργίας του διαδρόμου και ο ρυθμός τρεξίματος (δεν πρέπει να φρενάρουμε τον ιμάντα, αλλά να ακολουθούμε το ρυθμό του). Συνήθως οι κατασκευαστές, κατά την διάρκεια των δοκιμών τους, υπολογίζουν 1 ώρα συνεχούς λειτουργίας. Υπάρχει όμως μια σχέση βάρους χρήστη, διάρκειας άσκησης και τύπου διαδρόμου. Για αυτό το λόγο ανάλογα τον τύπο του διαδρόμου γυμναστικής, το βάρος του χρήστη και τον τρόπο τον οποίο τρέχει, καλό θα ήταν να μην ξεπερνούμε τα 50 λεπτά συνεχούς χρήσης.

 

    4. Τι πρέπει να κάνω για να διατηρώ τον διάδρομό μου σε καλή κατάσταση;

 

Για τη σωστή και μακρόχρονη λειτουργία ενός διαδρόμου είναι απαραίτητη η λίπανση στο κάτω μέρος του ιμάντα τρεξίματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα της συχνότητας χρήσης του. Η λίπανση του ιμάντα είναι κάτι που μπορεί και πρέπει (χρειάζεται μόνο το σήκωμα του ιμάντα με το χέρι ώστε να περάσει η λίπανση στο σωστό σημείο) να γίνεται από το χρήστη. Η λίπανση γίνεται περίπου κάθε 20‑30 ώρες λειτουργίας.Οι περισσότεροι διάδρομοι γυμναστικής, τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτών, περιλαμβάνουν όλες τις οδηγίες λίπανσης από τον κατασκευαστή αναλυτικά.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.